Harsen

Heb jij last van ongewenste haargroei? Word je gek van elke dag scheren? Snel stoppels, ontstekingen of jeuk? Of wil je tijdens de zomermaanden gewoon glad voor de dag komen?! Michelle van Soest Visagie onthaart op de meest effectieve manier met de zachte producten van Better Waxing. De haargroei blijft wel 3 tot 6 weken weg.

Harsen

Harsen is het tijdelijk weghalen van ongewenste haargroei op lichaam of gezicht. Dit gebeurt door middel van warme hars. Het voordeel van harsen is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld 3 tot 6 weken komen de haartjes weer terug. Deze haartjes zijn een stuk zachter en dunner dan voorheen. Hierdoor krijg je, in tegenstelling tot scheren, nooit harde stoppels. Bij regelmatig harsen kan het zelfs zijn dat er op bepaalde plekken geen haargroei meer terug komt.

Better Waxing biedt een breed assortiment van soorten hars en wax aan. Ieder product is speciaal ontwikkeld voor elk huidtype, waaronder ook voor de gevoelige en allergische huid. Ik werk met twee verschillende soorten hars; Film Wax en Strip Wax. Naast een breed aanbod van hars en wax producten maakt Better Waxing ook gebruik van producten voor, tijdens en na de behandeling voor een optimaal resultaat.

Voor het harsen van het gezicht en de gevoelige zones werk ik met de Cool Flexx Wax van Better Waxing, dit is zonder harsstrips. Hiermee wordt het harsen vrijwel pijnloos! Kenmerkend van deze wax is het extreem lage smeltpunt en dat het uitsluitend hecht aan de haartjes. Door de lage werktemperatuur en de speciale samenstelling is het geschikt om de meest gevoelige huid te harsen zonder hevige irritatie. Daarnaast zorgt dit voor meer comfort tijdens het harsen. Deze hars wordt net als een normale film hars aangebracht met een spatel en verwijderd de haartjes zonder hars strips.

Belangrijk is dat bij beide harsen een No Double Dipping beleid geldt; de houten spatels worden nooit meer dan 1 keer gebruikt. Dit om ultieme hygiëne te garanderen.

Plan dan ook nu al je eerste harsbehandeling in als je weet dat je in juli voor een langere periode met vakantie gaat. Waarom? Pas na de derde keer harsen zullen de haren volledig meewerken, zal alles meer gelijk gaan groeien en blijf je echt langer haarvrij. Reken op een harsbehandeling per maand of per 6 weken en reken dan terug vanaf je vakantie voor het beste harsresultaat!

Vóór het harsen

Laten groeien

Je haar moet ongeveer 2 tot 3 weken groeien voor je het laat waxen. Het is hierbij heel belangrijk dat je het in deze weken dus niet trimt of scheert. Je haar moet minimaal een halve centimeter lang zijn om het beste resultaat uit je behandeling te halen.

Voorbereiding

Behandel je huid een paar dagen voor de behandeling met een lichte scrub. Dode huidcellen worden hierdoor verwijderd en de haren komen losser te zitten, waardoor ze makkelijker verwijderd kunnen worden. Voor aanvang wordt je gevraagd om je te reinigen en op te frissen. Je huid moet namelijk helemaal schoon zijn bij de start van de behandeling.

The first time

Ik ben niet bezig met de vorm of omvang van jouw lichaam en hier hoef je dan ook niet ongerust over te zijn. Ik maak het je zo comfortabel als mogelijk.

Veel pijn?

De waxmethode van The Wax Bar is zo snel en pijnloos mogelijk. We zouden liegen als we je zouden vertellen dat je er niks van voelt, maar het is zeker minder pijnlijk dan je verwacht en de pijn wordt steeds minder naarmate je vaker hebt gewaxt.

Belangrijk

Sommige huidaandoeningen, medicijnen en cosmetica maken je huid gevoeliger of dunner. In sommige situaties raad ik het af om te waxen. Ik zal je hier voldoende over informeren tijdens je consult of aanwezigheid in mijn salon. Mocht je met vragen zitten, dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Ná het harsen

Schoon houden

24 tot 48 uur na de behandeling:
Gedurende deze uren moet je je huid schoonhouden en warmte en wrijving vermijden. Het schoonhouden van de huid het liefst met een antibacterieel product. Hier kan de Wax Technician of de Barista je over informeren. Verder advies is: Douche niet te heet, ga niet in de sauna en wacht even met sporten en de zonnebank. Draag geen knellende kleding en raak de behandelde huid alleen aan met schone handen.

Scrubben

Vanaf 3 dagen na de behandeling:
Vanaf nu mag je je huid gaan scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om alle dode huidcellen te verwijderen. Je kan ook gebruik maken van onze producten.

Let op: Bij je eerste wax behandeling is het normaal dat er een lichte roodheid van de huid ontstaat. Deze kleur hoort binnen 24 uur te verdwijnen. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Tarieven

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen harsen 14,-
Wenkbrauwen verven 15,-
Wenkbrauwen verven en harsen 22,-

Gezicht

Kin 10,50
Bovenlip 10,50
Kin en bovenlip 17,-
Wangen 10,-
Kaaklijn 10,-
Gehele gelaat 25,-

Lichaam

Onder of bovenbenen 22,50
Gehele benen 35,-
Oksels 15,-
Onder of bovenarmen 17,50
Gehele armen 25,-
Onder of boven rug 20,-
Gehele rug 30,-
Schouders 12,50
Borst 25,-
Buik 20,-
Bikinilijn (lies) 15,-
Vingers of tenen 8,50

 

Aan deze tarieven kunnen geen rechten worden ontleend. Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met mij op.