Microblading

Ben je klaar om je wenkbrauwen te laten stralen met microblading? Deze behandeling kan je wenkbrauwen een mooie, volle uitstraling geven en je bespaart tijd bij het opmaken van je wenkbrauwen.

Wat is Microblading?

Microblading is een techniek waarbij semi permanente make-up handmatig wordt aangebracht op de wenkbrauwen. Met behulp van flinterdunne naaldjes in de vorm van een mesje, worden één voor één lijntjes met pigment in de vorm van haartjes aangebracht, net onder de bovenste huidlaag. In tegenstelling tot een tatoeage wat machinaal wordt aangebracht gebeurt microblading volledig handmatig. Met de hand worden er strokes in de vorm van haartjes gecreëerd wat een natuurlijk en subtiel resultaat geeft. Microblading blijft gemiddeld zo’n 1 tot 2 jaar zichtbaar in de huid, en vervaagt gedurende deze periode steeds wat meer uit de huid. Hoelang microblading zichtbaar blijft verschilt per persoon en per huidtype.

De voordelen van microblading:

 • Een natuurlijker resultaat dan reguliere PMU
 • Elk jaar is het model en de kleur aan te passen naar jouw wensen
 • Altijd mooi gevormde wenkbrauwen
 • Volume en ronding aangepast naar jouw wensen
 • Creëert een open blik
 • Jonger ogend uiterlijk
 • Maakt wenkbrauw make-up overbodig
 • Perfect onder alle omstandigheden bv met sporten, in de sauna of met zwemmen
 • Blijft altijd op zijn plaats en loopt niet uit
 • Investering van 1 keer per jaar om elke dag tijd en moeite te besparen

De Behandeling

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je een bevestigingsbericht met praktische informatie. Vóór de behandeling vindt een intakegesprek plaats. In dit gesprek zal Michelle van Soest Visagie je informatie over de behandeling, de nazorg en eventuele risico’s geven. Daarna kan je de Gezondheidsverklaring invullen en ondertekenen. Vervolgens neem je plaats op de behandelstoel en gaan we beginnen.

De eerste stap is het bepalen van de vorm van de wenkbrauw om deze te perfectioneren. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomie van je gezicht en de ‘golden ratio’. Met een potlood wordt het kader van de wenkbrauw getekend. Vervolgens kan je dit model bekijken, bespreken en laten aanpassen totdat je helemaal tevreden bent met de nieuwe vorm.

Bij het microbladen wordt er pigment van het merk PhiBrows gebruikt. Hun pigmenten staan bekend om het feit dat zij weinig tot niet verkleuren, minimaal uitlopen en 100% veilig zijn. De pigmenten zijn een samenstelling van o.a. organische mineralen en synthetische stoffen. De kleur van het pigment wordt afgesteld op je huid en haartinten.

Voor de totale behandeling wordt twee uur ingeboekt, maar duurt meestal 1,5 uur van begin tot eind. Na de eerste behandeling wordt een nabehandeling binnen 6 tot 10 weken aanbevolen voor een optimaal resultaat.

Het pigment blijft, afhankelijk van je huid, ongeveer 1 tot 2 jaar goed zichtbaar. Gemiddeld is het pigment na 3 jaar volledig vervaagd. Er wordt geadviseerd elk jaar een touch up te laten uitvoeren. Bij sommige mensen kan het zijn dat de huid het pigment uitstoot. In dit geval kan er een extra nabehandeling nodig zijn.

Het Genezingsproces

Het genezingsproces verschilt per persoon; bij de een is het herstel sneller en bij de ander weer wat trager.

Gelijk na de behandeling kan er soms wat roodheid en zwelling optreden; dit is afhankelijk van je huid, is tijdelijk en verdwijnt na gemiddeld één uur. De eerste 7 dagen is de behandelde pigmentatie erg donker, dit komt door de korstvorming. 

De vorm van je wenkbrauwen kan de eerste dagen links en rechts verschillend zijn aangezien er vochtvorming is en een wondje samentrekt wat ook wat jeuk veroorzaakt. Er vormt zich onder het korstje een nieuwe huid als een vliesje. Hierna zal het vliesje soms met velletjes loslaten. Hierdoor kunnen er kleine stukjes of delen van de behandelde pigmentatie verdwijnen en kan het zo zijn dat de kleur, zeker de eerste twee tot drie weken, meer rosachtig is door het herstel van de huid. Ook kunnen er hormonale invloeden zijn (overgang, menstruatie), door medicijngebruik of het gebruik van antibiotica (ook al is dit 3 maanden geleden).

Raak niet in paniek als er droge plekken, korstjes of velletjes verschijnen. Iedere huid geneest anders; dit is allemaal heel normaal en daarom geef ik ook duidelijk aan dat je een nabehandeling nodig zal hebben. Het is belangrijk dat je begrijpt dat dit een tweeledig proces is; na de genezing van de tweede behandeling zal je het uiteindelijke resultaat zien. Dus wees geduldig!

Resultaten van de pigmentopname door de huid is afhankelijk van de volgende factoren: huidtype, levensstijl, weerstand, aanwezigheid hoeveelheid oude PMU, volledig nakomen nazorg. Tevens zorgen zweet en blootstelling aan de zon voor een snellere vervaging van het pigment. Gebruik altijd minimaal SPF 30 of liever SPF 50 op de delen waar het pigment zich bevind.

– Een vette huid zal meer zorg nodig hebben; op dit huidtype zal de PMU dan ook korter houden dan op een normaal huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft.

– Oude PMU? Stuur mij dan eerst duidelijke foto’s van jouw wenkbrauwen via de mail om te bepalen of een behandeling mogelijk is. 

De Nabehandeling

Tijdens de nabehandeling wordt de definitieve kleur en vorm bepaald; dit om diverse redenen:

 • De kleur is lichter dan verwacht. Tijdens de eerste behandeling zal de PMU niet te donker worden aangebracht. Het is beter de PMU later iets donkerder te maken dan om pigment te verwijderen en opnieuw aan te brengen.
 • De vorm of kleur is niet geheel naar wens; dit kan voorkomen bij een reactie van de huid tijdens de eerste behandeling (bijvoorbeeld door een zwelling of bloeding).
 • Bijwerken van eventuele oneffenheden welke zijn ontstaan door het meekomen van pigment bij het afwrijven van korstjes; dit kan bijvoorbeeld in de slaap gebeuren.
 • Bijwerken van pigment welke met de eerste behandeling is afgestoten door het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door bepaalde lichaamseigen of lichaamsvreemde stoffen.

Na volledige Genezing

Hoelang gaat microblading mee? Dit is afhankelijk van de volgende factoren: huidtype, levensstijl, weerstand, volledig nakomen nazorg.

Zweet en blootstelling aan de zon zorgen voor een snellere vervaging van het pigment. Zonnebank en zon wordt in de eerste 30 dagen sterk afgeraden. Maak tijdens het zonnen (ook onder zonnebank) altijd gebruik van een sunblock (SPF 30 of het liefst SPF 50) op de behandelde delen om de kleur beter en langer te behouden; maar pas ná de eerste 7 dagen!

Na je laatste behandeling is het heel belangrijk dat je tot 30 dagen daarna geen regenererende en/of huid vernieuwende behandelingen ondergaat zoals: lichttherapie, laserbehandelingen, microdermabrasie, peelings of het gebruik van crèmes op het PMU-gebied die een regenererende functie hebben.

Om jouw permanente make-up mooi te houden van kleur adviseer ik een jaarlijkse touch up. Bij een vettere huid zal de pigmentatie eerder vervagen dan bij een normaal huidtype; voor een vette huid is een touch up nodig na 6-8 maanden.

Gebruik van medicijnen, antibiotica, hormonale therapieën kunnen er voor zorgen dat het pigment sneller zal vervagen dan verwacht.

Om het resultaat lang mooi te houden is het van belang dat je alle adviezen goed opvolgt! Zodra je merkt dat het pigment hier en daar begint te vervagen is een touch up behandeling aan te bevelen. Wacht niet tot alles geheel vervaagd is; dan zal je een complete behandeling moeten betalen.

Let op: als het pigment voor meer dan 80% vervaagd is, valt dit helaas niet onder een touch up behandeling!

Belangrijke Informatie

Veelgestelde vragen

Is microblading voor iedereen geschikt?

​Wanneer je een vette, dikke en/of grove huidstructuur hebt dan is permanente make-up minder geschikt voor jou. Het kan zijn dat het pigment tijdens de genezing vervaagt en er meerdere behandelingen nodig zijn. Een enkele keer is het verwachte resultaat niet te behalen. Dit is op eigen risico. Over het algemeen is Powder Brows geschikter voor een moeilijker huidtype dan microblading.

Wanneer je een ziekte of aandoening hebt of als je medicatie gebruikt, dien je dit van tevoren aan te geven, want dit zou van invloed kunnen zijn op de genezing. De behandeling is op eigen risico.

Wanneer je nog veel pigment in de huid hebt na het plaatsen van eerdere permanente make-up dan kan dit invloed hebben op het gewenste resultaat. Wanneer je twijfelt kan je vrijblijvend een intakegesprek aanvragen of foto’s sturen ter beoordeling.

Hoe zie ik er vlak na de behandeling uit?

De huid kan na de behandeling rondom de wenkbrauwen lichtjes rood zijn, maar dit trekt vrijwel direct weer weg. Bij een zeer gevoelige huid kan het behandelde gebied lichtjes opzwellen, maar dit is minimaal. De kleur is ongeveer 30% donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Het uiteindelijke resultaat is pas na 2 weken goed zichtbaar.

Hoelang blijven de wenkbrauwen mooi?

De duur is afhankelijk van je huid en je levensstijl. Er wordt geadviseerd om gemiddeld één keer per jaar een touch up behandeling uit te laten voeren. Dan zal het pigment licht vervaagd zijn, maar is het model van de wenkbrauw nog intact. Na ongeveer 3 jaar zal de pigmentatie volledig verdwenen zijn. Het voordeel hiervan is dat je kunt meegaan met de mode van de wenkbrauwvorm.

Doet de behandeling pijn?

De gevoeligheid tijdens het pigmenteren is verschillend per persoon; het voelt als krasjes in je huid. Tijdens de behandeling kan er indien gewenst verdoofd worden. De menstruatie kan invloed hebben op de gevoeligheid tijdens de behandeling. Je kunt indien gewenst 2 paracetamol gebruiken een uur voor de behandeling. Let op: geen aspirine etc!

Wat is pigment?

Michelle van Soest Visagie werkt uitsluitend met het gerenommeerde merk Phibrows. Zij hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van het produceren van pigmenten speciaal ontwikkeld voor permanente make-up.

Phi voldoet aan de richtlijnen van de EU Resolution ResAP (2008)1, en is goedgekeurd door de FDA, door de GmbH (het CTL), én de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Alle kleuren hebben een andere ingrediëntenlijst, welke vermeld staat op de verpakking. Het is een samenstelling van o.a. organische en synthetische mineralen. Mocht je bepaalde allergieën hebben dan is het verstandig deze van tevoren te bespreken.

Michelle van Soest Visagie is niet verantwoordelijk voor allergische reacties.

Is permanente make-up geschikt tijdens chemotherapie?

Wanneer je je natuurlijke wenkbrauwen kwijtraakt als bijwerking van chemotherapie is permanente make-up een fijn alternatief. Het is aan te raden om, voordat je met de chemotherapie begint, je wenkbrauwen te laten microbladen. Dan kan er voor het beste resultaat nog worden gekeken naar de natuurlijke wenkbrauwvorm en haargroeirichting. Tevens zal je immuunsysteem verzwakt zijn tijdens de chemotherapie, waardoor de huid moeilijker kan genezen. Gelieve goedkeuring te vragen aan je arts wanneer je overweegt je wenkbrauwen te laten microbladen.

Voorzorginstructies

Voor een goed eindresultaat dien je je strikt aan de voorzorginstructies te houden!

 • 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken
 • 24 uur voor de behandeling geen cafeïne (koffie, thee, Red Bull/energy drinks, cola) drinken
 • 24 uur voor de behandeling geen drugs gebruiken
 • 24/48 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (in overleg met je arts)
 • 24/48 uur voor de behandeling geen aspirine, naproxen of ibuprofen slikken
 • 24/48 uur voor de behandeling geen vitamine E (ook geen multi-vitaminen) innemen
 • Geen corticosteroïden crème of (hormoon)zalf gebruiken voorafgaand aan de behandeling
 • Drink voor de behandeling geen limonade met citroen
 • 3 dagen voor de behandeling geen retinoïden producten gebruiken
 • Vermijd 1 week voor de behandeling overmatig zonlicht/zonnebank
 • De behandeling kan tijdens de menstruatie gevoeliger zijn
 • Haal alvast een Sunblock (SPF 30 of hoger) in huis
 • Zorg ervoor dat je lekker uitgerust bent en voldoende hebt gegeten
 • 2 paracetamol vlak voor de behandeling mag wél ingenomen worden

30 dagen voor de behandeling worden de volgende behandelingen afgeraden:

 • Botox en fillers
 • Fruit of milk acids peeling
 • Laser behandelingen
 • Chemische peeling
 • Overmatige blootstelling aan UVA en UVB

Nazorginstructies

Het is belangrijk te beseffen dat de huid kleine wondjes heeft die met zorg behandeld dienen te worden om infecties te voorkomen en een optimaal resultaat te behalen. Hierbij speelt een goede nazorg een noodzakelijke rol. Bij het niet strikt opvolgen van de nazorginstructies zal het resultaat niet 100% zijn en kan leiden tot gehele vervaging. Al wordt de wenkbrauw nog zo perfect gezet, een goede nazorg is even zo belangrijk voor het eindresultaat.

Raak de wenkbrauwen niet of zo min mogelijk aan met ongewassen vingers/handen. Hygiëne is van belang! De kleur van de strokes is in de eerste 7 dagen vaak donkerder dan de eigen haartjes. De strokes worden lichter na verloop van tijd. Ga NIET zelfstandig proberen het pigment uit de strokes te verwijderen om het lichter te maken, dit zal invloed hebben op het helingsproces en het eindresultaat.

DAG 1: 30 minuten na de behandeling, wanneer je thuiskomt, dien je de wenkbrauwen af te nemen met de PhiWhipes Aftercare doekjes. Dit is om te voorkomen dat door overtollig wondvocht korstjes ontstaan. Wrijf het niet schoon, maar haal de PhiWhipe zachtjes met de haarrichting mee over de wenkbrauw. Breng daarna met een schoon wattenstaafje een dun laagje Skin Candy Balsem aan. Herhaal beide elke 2 uur tot je gaat slapen. (LET OP! altijd een heel dun laagje balsam gebruiken) Beide krijg je mee na de behandeling.

 • 4 uur na de behandeling geen alcohol nuttigen, dit kan leiden tot langzame genezing.
 • Druppel geen wond- of desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
 • Draag geen pleisters of verband op de gepigmenteerde huid.
 • Geen korstjes en/of velletjes afkrabben, wacht rustig af tot de velletjes eraf vallen.

DAG 2 t/m 7: Gedurende deze dagen is het belangrijk om de wenkbrauwen droog te houden en 2 tot 3x per dag een dun laagje balsem aan te brengen met een schoon wattenstaafje.

 • De wenkbrauwen moeten droog blijven tijdens het wassen van het gezicht en het douchen.
 • Breng voor het douchen een dun laagje balsem aan op de wenkbrauwen om ze te beschermen tegen vocht. Na het douchen kan je de wenkbrauwen droog deppen.
 • Als je tijdens de genezing last hebt van een trekkerig gevoel, breng dan een dun laagje balsem aan.
 • Geen korstjes en/of velletjes afkrabben, wacht rustig af tot de velletjes eraf vallen.

VERMIJD TIJDENS DE EERSTE 7 DAGEN

 • Alle crèmes (behalve de Skin Candy Balsem), make-up en reinigingsproducten in de buurt van de wenkbrauwen.
 • Sporten/zweten, hierdoor stoot de huid het pigment uit.
 • Sauna, zwembad, zeewater, stoombaden en gezichtsmassage, vanwege kans op infecties.
 • Overmatig zonnen- of UV-licht (dus ook geen zonnebank), vanwege kans op verkleuringen.

Gebruik na 7 dagen een Sunblock indien je naar buiten gaat; minimaal SPF 30 maar liefst SPF 50.

VERMIJD TIJDENS DE EERSTE 30 DAGEN

 • Overmatig zonnen- of UV-licht (dus ook geen zonnebank), vanwege kans op verkleuringen.
 • Laserbehandelingen (hierdoor kan pigmentverlies en/of verbranding optreden)
 • (Fruitzuur) peelings
 • Chemische peelings
 • Microdermabrasie
 • Crèmes met hormonen
 • Vitamine A (Retin A), retinol, Vitamine C, AHA’S, BHA’S, salicylzuren

De oppervlakkige genezing duurt ongeveer een week en de volledige genezing duurt, volgens de GGD-richtlijnen, ongeveer 6 weken. Gezondheid en conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk.

ÉN VERGEET NOOIT: raadpleeg bij ontsteking, extreme zwelling en/of roodheid, bloed en/of pijn aan de wenkbrauw altijd een arts of PMU-specialist!

Tarieven

MICROBLADING

Microblading incl. 1 nabehandeling* 325,-
Extra Touch up 0 - 3 maanden 55,-
Touch up 3 - 6 maanden 80,-
Touch up 6 - 12 maanden 130,-
Touch up 1 - 1,5 jaar 155,-
Touch up 1,5 - 2 jaar 180,-
Touch up 2 - 2,5 jaar 205,-
Intake microblading** 25,-

*Maak altijd direct een afspraak voor de nabehandeling bij het boeken van een nieuwe behandeling. Boek deze zo’n 6 weken na de eerste behandeling.

*Heb jij ooit eerder ergens anders je wenkbrauwen laten doen met permanente make-up, maar wil je graag een nieuwe behandeling bij Michelle van Soest Visagie? Stuur mij dan eerst duidelijke foto’s van jouw wenkbrauwen via de mail om te bepalen of een behandeling mogelijk is.

*Bij het boeken van een nieuwe behandeling vraag ik een aanbetaling van € 88,-. Bij het boeken van een touch up vraag ik een aanbetaling van € 44,-. Deze aanbetaling is non-refundable, en wordt in mindering gebracht na de behandeling. Na deze betaling ontvang je een bericht ter bevestiging van je boeking. LET OP! Pas na het ontvangen van dit bericht is je boeking bevestigd.

**De intakekosten worden in mindering gebracht met de behandeling.

Aan deze tarieven kunnen geen rechten worden ontleend. Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact met mij op.